Velkommen til

Opplevelser i Salten

Halsgården er en del av bedriftsnettverket Saltenhygge.

Saltenhygge er et bedriftsnettverk som gjennom en felles markedføring ønsker å synliggjøre regionen som et sted å oppleve hygge!  

Salten

Aktiviteter i Salten

Indre Salten byr på en rekke opplevelser og aktiviteter. Spør oss gjerne om tips!

Naturklatrejungel

Naturklatrejungelen til Nordland Nasjonalparksenter på Storjord er garantert en moro opplevelse  for store og små. Området huser også et arbor, gammer m.m

Tangodden fyrlykt

Med Halsgården som utgangspunkt er turen til Tangoddenfyr veldig populær blant de minste. Nevnte vi at turen går igjennom 100 meterskogen? 

Saltdal Bygdetun

Saltdal Bygdetun er lokalisert 5 minutter unna Rognan sentrum. Her kan besøkende oppleve skipperboligen, skolestua og mye mer. 

Ingeborgfossen

Fossesafari

Visste du at Salten er hjem for mange flotte fossefall? Hvorfor ikke dra på fossesafari i sommer! Vår topp 3 liste over fossefall i Salten som er verdt å besøke er:

 1. Ingeborgfossen (Rognan)
 2. Kjemåfossen (Storjord)
 3. Bringslifossen (Fauske)
Dersom du ønsker å lære mer om den spektaktulære Kjemåfossen, kan du bli med på geopoetisk rundtur sammen med Nordland nasjonalparksenter, og få ett innblikk i Kjemåfossens historie.

Tips & råd:

 • Bestill din geopoetiske rundtur til Kjemåfossen her:
 • Turbeskrivelse til Ingeborgfossen finner du her:

God tur!

Saltenhygge

Hva skal du gjøre i ferien?

Tips til hyggelige opplevelser i Salten:

 • Test det digitale kartet “Langs Dronninga i Nord” – Kartet er produsert av Saltenhyggenettverket og synliggjør turmuligheter og severdigheter langs Saltdalselva.
 • Finn ut hvilke arrangementer som foregår akkurat  nå & få tips til lokale aktivteter ved å besøke Saltenhygges hjemmeside.
 • Følg Saltenhygge på Facebook eller Instagram for inspirerende turforslag, fine bilder, og nyheter fra Salten.

Fiskemuligheter

Fiskemuligheter

Salten byr på flotte fiskemuligheter enten dere er interessert i å fiske torsk i fjorden, laks i elva eller kanskje ørret i et fjellvann.

Fjordfiske

Halsgården ligger flott til rett ved fjorden, og det er mulig å fiske fra brygga nedenfor huset. Spør gjerne vertskapet om tips til hvordan en fanger den største fisken! For de som ønsker å komme seg litt lengre ut på fjorden, er det også mulig å leie båt i Rognan sentrum. 

Laksefiske i Saltdalselva

Selve Saltdalselva starter på Storjord i møte mellom Lønnselva (som har vannføring fra Saltfjellet) og Junkerdalselva som renner ned fra Junkerdal. Elva er ca 35 km fra starten på Storjord til utløpet på Saltnes. På ferden nedover bukter elva seg i både lette stryk og rolige partier. 

Området langs elva er godt utbygd med diverse turstier, hengebroer og gapahuker, så det er gode muligheter for naturopplevelser også uten fiskestang. Naturen rundt elva og de flotte fjellene i bakgrunnen, er et yndet fotomotiv for både turister og lokale hobbyfotografer. 

 

Fjellvann

Dersom dere reiser med egen bil har Saltenområdet flere gode fiskevann. Disse egner seg perfekt som destinasjon for en nydelig dagstur.

Få ting smaker så fortreffelig som egenfanget fisk i vakre omgivelser! Moro for store og små!

Tips & Råd:

 • For fjellvannsfiske er det mulig å kjøpe fiskekort på inatur.no
 • Sesongen for laksefiske er fra 15. juli til 31. august. Fiskekort kan kjøpes her: 
 • Har du ikke fiskestang? Spør oss om hjelp! 

God tur! 

Sykkelsti

Opplev sykkelstien

Den populære sykkelstien starter på Rognan og går helt til Storjord.

På Storjord finnes det en rekke spennende tilbud og aktiviteter for hele familien. Området rundt Nordland Nasjonalparksenter er et eldorado for barnefamilier. De minste kan for eksempel boltre seg i klatrejungelen, mens tenåringen spiller frisbeegolf. Området huser i tillegg et arbor med spennende trær fra ulike deler av verden. Her er det lagt til rette for en liten rundtur, hvor både små og store kan lære mer om ulike tresorter. 

Storjord huser også Storjordstua, en spennende gammer, bortgjemte jettegryter, magiske Kjemåfossen og mye annet! 

 

Tips & råd:

 • Dersom du ikke har med egen sykkel kan du leie sykkel av Saltenhyggenettverket. Les mer om det her:
 • Fra 2021 ble det etablert et tilbud om digital historieformidling knyttet til stien. Dette nye digitale tilbudet har fått navnet ‘Langs Dronninga i Nord’ og er et digitalt kart der vi også har plottet inn severdigheter, spisesteder, overnatting, sykkelutleie mm. Karet finner du her: 

God tur!

Trenger du hjelp til å planlegge ferien?

Spør oss gjerne om tips & råd i forbindelse med ferien deres hos oss! Salten har et rikt aktivitetstilbud enten dere er på jakt etter turforslag, severdigheter, kulturelle opplevelser, konserter, museer og mye annet!